Your Ad Here Your Ad Here
Results 1 to 5 of 5

Thread: win2000 start up problem

  1. #1
    Money Fist's Avatar Che-Che get the yayo
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    London, England
    Age
    34
    Posts
    1,014

    Sick

    i got 2000 SP4 and the very latest windows updates
    my antivirus prog is Nod32 (virus database was upped yesterday)

    when i start it up normally
    after i login the computer just stops there
    it dont freeze i mean i dont load anything up
    so i press ctl+alt+del and i see explorer.exe loaded (only 3.4megs of mem
    seems kind of light) but i dont see the explorer bar or start button

    also in task manager when i click in file > new task
    the box appears but the typing box is frozen
    and so does taskman

    i tried safe mode
    that does the same

    tried loggin in on a diff account
    same thing

    i used the 2000 boot disk repair features
    no help at all

    did a full dskchk (via F8 and command prompt)
    nothing found

    if somone knows a resolve please help
    i really dont want to loose my registy settings again within 2months


  2. Software & Hardware   -   #2
    peat moss's Avatar Software Farmer BT Rep: +15BT Rep +15BT Rep +15
    Join Date
    May 2003
    Location
    Delta B.C. Canada
    Posts
    10,816
    Try an F8 bootup, "Last Known Good Configuration" & see if that helps.there is some info here aswell:


    http://support.microsoft.com/default...315396&sd=tech

  3. Software & Hardware   -   #3
    enoughfakefiles's Avatar Ad ministrator
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    I'm an Even Steven with a
    Posts
    10,491
    Quote Originally Posted by peat moss
    Try an F8 bootup, "Last Known Good Configuration" & see if that helps.there is some info here aswell:


    http://support.microsoft.com/default...315396&sd=tech
    Dam i never knew you could do that when i had windows 2000.I knew about the scanreg/restore in windows 98.

  4. Software & Hardware   -   #4
    Money Fist's Avatar Che-Che get the yayo
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    London, England
    Age
    34
    Posts
    1,014
    "Last Known Good Configuration" never worked
    so any way i did a re-install (repair windows installation)
    restarted windows
    it worked ok
    then restarted again it fecked up again

    re-installed again
    then uninstalled most of the start up progs like
    Nod32
    ZoneAlarm
    & funny acting ATI Graphics Drivers

    seems ok now...... i hope


  5. Software & Hardware   -   #5
    peat moss's Avatar Software Farmer BT Rep: +15BT Rep +15BT Rep +15
    Join Date
    May 2003
    Location
    Delta B.C. Canada
    Posts
    10,816
    You might want enable to Nod32 & ZoneAlarm again you need those at startup. Mabye your problem was the dodgy ATI drivers ?
    Last edited by peat moss; 03-25-2005 at 01:32 AM.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •