Your Ad Here Your Ad Here
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: OK Something's wrong with my video card!! help!!!

  1. #1
    Monkeee's Avatar Post Whore
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    3,453
    http://img.photobucket.com/albums/v2...ky/whatthe.jpg

    http://img.photobucket.com/albums/v229/AzNRocky/sad.jpg

    are these artifacts or somthing!! i dunno but its happening to my counter-strike and now warcraft III now! could it be a physical problems!? I tried a older driver and its the same thing.... >_< :crying: what could be the problem!!

  2. Software & Hardware   -   #2
    lynx's Avatar .
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Yorkshire, England
    Posts
    9,810
    Yep, those look like artifacts.

    Is your graphics card OCed? Is it overheating? Just a couple of possible sources of your problems.
    .
    Political correctness is based on the principle that it's possible to pick up a turd by the clean end.

  3. Software & Hardware   -   #3
    Monkeee's Avatar Post Whore
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    3,453
    but its only on 55C max... and the danger zone is 70C!!! And i can play BRothers in Arms and the graphics are wayyyyy more advanced then warcraft iii (the screenshots).... also its weird, on aquamark i get 30,000, but i used to get 48,000....

    also the white spots doesent' occur when i play the game in windowed mode....
    Last edited by Monkeee; 04-02-2005 at 01:04 PM.

  4. Software & Hardware   -   #4
    lynx's Avatar .
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Yorkshire, England
    Posts
    9,810
    I was getting a few artifacts on my 6600 last week, also with a simple game rather than one of the new ones. I wonder if there might be a driver problem when using some of the older features which newer games bypass.
    .
    Political correctness is based on the principle that it's possible to pick up a turd by the clean end.

  5. Software & Hardware   -   #5
    fkdup74's Avatar Pneuberator.
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    3,616
    but but but....
    Quote Originally Posted by lynx
    Is your graphics card OCed?
    because, unless I am mistaken....
    artifacts can result even if the card isnt overheated when OCing?

    there's an app to run for ATi cards that tests the clock settings (ATiTool I think)
    for artifacts and such before you set the clock

    surely nVidia cards have something similar?

  6. Software & Hardware   -   #6
    peat moss's Avatar Software Farmer BT Rep: +15BT Rep +15BT Rep +15
    Join Date
    May 2003
    Location
    Delta B.C. Canada
    Posts
    10,816
    Quote Originally Posted by FKDUP74
    but but but....

    because, unless I am mistaken....
    artifacts can result even if the card isnt overheated when OCing?

    there's an app to run for ATi cards that tests the clock settings (ATiTool I think)
    for artifacts and such before you set the clock

    surely nVidia cards have something similar?

    Powerstrip works on Nvida cards . Or Rivatuner I believe .
    Last edited by peat moss; 04-02-2005 at 02:44 PM.

  7. Software & Hardware   -   #7
    fkdup74's Avatar Pneuberator.
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    3,616
    Quote Originally Posted by peat moss
    Powerstrip works on Nvida cards . Or Rivatuner I believe .
    rivatuner works on both i believe
    maybe thats what i was messin with before
    all i know is that it ran benchmarks to see what possible clock speeds you could set it to,
    without running into problems like artifacts, overheating, etc.
    had i been more serious in my notion to OC my card,
    i may have had more info
    but it was just a couple of days' faze i went through,
    i'd rather just get a better card

  8. Software & Hardware   -   #8
    peat moss's Avatar Software Farmer BT Rep: +15BT Rep +15BT Rep +15
    Join Date
    May 2003
    Location
    Delta B.C. Canada
    Posts
    10,816
    Quote Originally Posted by FKDUP74
    rivatuner works on both i believe
    maybe thats what i was messin with before
    all i know is that it ran benchmarks to see what possible clock speeds you could set it to,
    without running into problems like artifacts, overheating, etc.
    had i been more serious in my notion to OC my card,
    i may have had more info
    but it was just a couple of days' faze i went through,
    i'd rather just get a better card

    Ya ati tool was o/c for dummies , but great program. But in my limited expericence with vid card problems it was driver related and over heating . I finally solved mine with a driver cleanup tool . Like this :

    http://www.drivercleaner.net/

  9. Software & Hardware   -   #9
    Monkeee's Avatar Post Whore
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    3,453
    booooo what do i dooooooo i haven't oced at all
    Last edited by Monkeee; 04-02-2005 at 09:44 PM.

  10. Software & Hardware   -   #10
    Monkeee's Avatar Post Whore
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    3,453
    WAIT I FIXED IT!!! YAY!!! WITH NONE OF YOUR DAMN HELP!!! jk jk lol i just went to my video card settings and went to trouble shoot and Disabled "Enable Write Combining" and it worked!!! i get 48,000 in Aquamark and everything yay!!

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •