Your Ad Here Your Ad Here
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 25

Thread: i cant scandisk and defrag my computer

  1. #1
    it says that my hardrive has been locked by a disk utility.whats wrong and how can i fix it?thanks so muchg and im working on my thread titles.

  2. Software & Hardware   -   #2
    peat moss's Avatar Software Farmer BT Rep: +15BT Rep +15BT Rep +15
    Join Date
    May 2003
    Location
    Delta B.C. Canada
    Posts
    10,816
    Hey buddie great title ! Has something took charge ,? Like Windoctor or System Mechanic ? Have you tryed a chdsk ?


    Edit: I not going to say another word . I want to see all the heroes come on here ,and respect your thread title. Hopefuly fix your problem .
    Last edited by peat moss; 04-03-2005 at 05:15 AM.

  3. Software & Hardware   -   #3
    Vargas's Avatar gone fishin'
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    the poopdeck
    Posts
    1,937
    i think it's spelled chkdsk

  4. Software & Hardware   -   #4
    peat moss's Avatar Software Farmer BT Rep: +15BT Rep +15BT Rep +15
    Join Date
    May 2003
    Location
    Delta B.C. Canada
    Posts
    10,816
    Quote Originally Posted by Vargas
    i think it's spelled chkdsk

    Ya your right sorry , but if your going to get technical ..... heres a link:

    http://www.microsoft.com/resources/d...us/chkdsk.mspx

    Made me think to try safe mode, or try the command prompt and force a chkdsk .
    Last edited by peat moss; 04-03-2005 at 05:38 AM.

  5. Software & Hardware   -   #5
    RPerry's Avatar Synergy BT Rep: Bad Rep
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Charlotte, North Carolina
    Age
    43
    Posts
    3,360
    If your using Windows98, definately boot to safe mode

  6. Software & Hardware   -   #6
    Chewie's Avatar Chew E. Bakke
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    4,883
    Have you tried again after rebooting?

    Nice informative thread title, BTW.

    edit: actually, chkdsk doesn't run on the system drive in Windows so it needs to run on the next boot. Could this be the problem?
    Last edited by Chewie; 04-03-2005 at 12:29 PM.
    There isn't a bargepole long enough for me to work on [a Sony Viao] - clocker 2008

  7. Software & Hardware   -   #7
    tesco's Avatar woowoo
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Canadia
    Posts
    24,069
    Does your computer say that it needs to check your discs for ocnsistency every time you boot up?

  8. Software & Hardware   -   #8
    no it doesnt,and i tried to do it in safe mode and it still says my drive is locked.what can i do now?n i dotn have a virus i scanned it wit about 10 diffrent avs

  9. Software & Hardware   -   #9
    peat moss's Avatar Software Farmer BT Rep: +15BT Rep +15BT Rep +15
    Join Date
    May 2003
    Location
    Delta B.C. Canada
    Posts
    10,816
    John,your using Windows ME right ? Found some info here in Fredg 's post.


    http://www.askmehelpdesk.com/forum/s...ead.php?t=7949


    He mention's win98se but says it works for Me aswell.
    Last edited by peat moss; 04-03-2005 at 09:04 PM.

  10. Software & Hardware   -   #10
    fkdup74's Avatar Pneuberator.
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    3,616
    this is a constant problem i see on ALL PCs that people have brought me with Win ME installed
    my advice to them all: dump ME, period. upgrade to at least Win 2K, hopefully XP
    the M$ help links are pish,
    because none of the PCs have had Norton Speeddisk,
    which seems to be the only thing M$ can attribute this problem to
    my guess is it really comes down to 9x/ME's poor handling of system resources
    (problems of which 2K/XP do not suffer)
    this wont be the last time you encounter this problem john,
    and i know you have posted in the past that you are unable to upgrade ATM,
    but in all honesty, the sooner the better

Page 1 of 3 123 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •