Your Ad Here Your Ad Here
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: Brightness Problem(too Drak)

  1. #1
    BawA's Avatar FST Pioneer BT Rep: +1
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Some Where but not here
    Age
    35
    Posts
    4,541

    Question Mark

    hey guys
    i have Ati 9600 pro(128 Mb), from some time now i have brightness issue.
    unless i maximize my Birghtness setting i wont be able to see games correctly.
    in BattelField: Vietnam its dark but with brightness setting i can fix the problem but in some recent games like GTA: SA and BattelField 2 which dont have Brightness setting its realy hard for me. same thing happens with some downloaded TS movies, i just increase brightness setting in media player.
    when there r Lights in some points(in game) its gets bright and viewable but when lights pass's by, game becomes too dark.



    "You can be mad as a mad dog at the way things went; you can swear and curse the fates, but when it comes to the end, you have to let go"
    Benjamen button

  2. Software & Hardware   -   #2
    clocker's Avatar Shovel Ready
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    15,388
    Um, drivers maybe?

    Does the card run hot?

    Are you using metric electricity?
    "I am the one who knocks."- Heisenberg

  3. Software & Hardware   -   #3
    BawA's Avatar FST Pioneer BT Rep: +1
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Some Where but not here
    Age
    35
    Posts
    4,541
    Dirvers r updated with the latest, Card get Hots? dont know..
    whats metric Elec?


    "You can be mad as a mad dog at the way things went; you can swear and curse the fates, but when it comes to the end, you have to let go"
    Benjamen button

  4. Software & Hardware   -   #4
    Virtualbody1234's Avatar Forum Star BT Rep: +2
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Canada
    Posts
    11,497
    Quote Originally Posted by bawa@Klite_user
    whats metric Elec?
    Oh no! I thought we avoided that the last time. Now you've none it.

    Have you tried adjusting the Gamma setting in your Display Properties?

  5. Software & Hardware   -   #5
    lynx's Avatar .
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Yorkshire, England
    Posts
    9,810
    There should be a default Gamma Adjustment setting in the Ati setup, somewhere under "Display Properties/Settings/Advanced". I can't tell you more accurately than that, since my Ati card is on my Linux system.

    You should probably start with a default setting of about 1.8, it seems to be a good average of what many people prefer, but that figure would also be affected by your monitor's brightness and contrast settings. You can make small changes to suit yourself from this basepoint.
    .
    Political correctness is based on the principle that it's possible to pick up a turd by the clean end.

  6. Software & Hardware   -   #6
    BawA's Avatar FST Pioneer BT Rep: +1
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Some Where but not here
    Age
    35
    Posts
    4,541
    My Monitor Brightness is at max and gamma is setted to 1.5, still no changes.
    ive maxed Brtightness, gamma and contrast and still the game looks dark.


    "You can be mad as a mad dog at the way things went; you can swear and curse the fates, but when it comes to the end, you have to let go"
    Benjamen button

  7. Software & Hardware   -   #7
    DarthInsinuate's Avatar Died in battle
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Arkham Asylum
    Posts
    5,001
    i used to have the same problem, i turned up the brightness on the ATI control panel like lynx was saying. I eventually solved the problem once and for all by getting rid of my crap monitor
    The Sexay Half Of ABBA And Max: Freelance Plants

  8. Software & Hardware   -   #8
    DanB's Avatar Smoke weed everyday
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    London, so fuck y'all
    Age
    38
    Posts
    22,104
    Quote Originally Posted by DarthInsinuate
    I eventually solved the problem once and for all by getting rid of my crap monitor
    That was going to be my suggestion

  9. Software & Hardware   -   #9
    GepperRankins's Avatar we want your oil!
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    the suburbs. honestment
    Age
    31
    Posts
    21,102
    do you have a thing called adobe gamma in your control panel?

    i found changing those settings fixed stuff better than graphics properties, e.g settings don't mess up when you close a game.

  10. Software & Hardware   -   #10
    JMK's Avatar Blah
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    In A Teflon-Coated House
    Age
    29
    Posts
    150
    i also used to this problem. I could not hardly see anything in games on my screen so i had to turn the brightness up on my video card. I fixed this by buying a new monitor and I just threw the other one out.
    Last edited by JMK; 06-20-2005 at 05:38 PM.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •