Your Ad Here Your Ad Here
Results 1 to 8 of 8

Thread: New harddrive problem

  1. #1
    Spider_dude's Avatar cawk BT Rep: +4
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    under the sea
    Posts
    6,519
    well this is the situation, i bought a new hdd a 250gb WD Caviar to go with my 200gb Maxtor and my 120gb WD caviar, i even bought new airflow ide cables to go with my new hard drive. The problem starts when i turn on my computer, i have it set up so that my 120gb is my primary master drive with my maxtor as the primary slave, then my pioneer 109 as my secondary master and the new 250gb as the secondary slave. Everything would be fine but it wont recognise the 120gb which has my operating system on it so it wont boot to windows. all drives work perfectly when not all connected together, say i take out the 200gb then all drives work fine or i take out the dvdr then all work fine. i think it may be my motherboard that needs flashed but i dont have a floppy drive much less a floppy disk to flash it with, hopefully you tech heads in hardware world can come to my rescue as i refuse to use my pc until it works as i want it to.

    p.s. on my laptop just now.

    p.s.s. my motherboard is a KOB KT266a FDSX

    p.s.s.s. i also want to flash my mobo so it will recognise the new gig of ram i bought rather than just the 512 it recognises at the moment.

    thanks.

  2. Software & Hardware   -   #2
    Spider_dude's Avatar cawk BT Rep: +4
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    under the sea
    Posts
    6,519
    p.s. dont ask why i need so much space i just "do"

  3. Software & Hardware   -   #3
    Snee's Avatar Error xɐʇuʎs BT Rep: +1
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    on something.
    Age
    38
    Posts
    22,677
    Put the pioneer as slave and the 250GB hd as master


    Also, bios downloads may be available from http://www.kobiankare.com/ if I've got the right manufacturer.
    Last edited by Snee; 07-11-2005 at 05:30 PM.

  4. Software & Hardware   -   #4
    Spider_dude's Avatar cawk BT Rep: +4
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    under the sea
    Posts
    6,519
    i'll try it snny as i am open to suggestions. i finally managed to find a bios update for my pos mobo as it appears mercury bought kobian or something and are being gay with the updating.

    p.s. i have also tried making all 3 devices apart from the 120 slaves, which didnt work at all. my dads suggestion but meh.

  5. Software & Hardware   -   #5
    Spider_dude's Avatar cawk BT Rep: +4
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    under the sea
    Posts
    6,519
    got the bios to recognise all 4 controllers without flashing it. now to install this pci hoover type thing and my fan speed controller.

  6. Software & Hardware   -   #6
    Snee's Avatar Error xɐʇuʎs BT Rep: +1
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    on something.
    Age
    38
    Posts
    22,677
    What did you have to change then?

  7. Software & Hardware   -   #7
    Spider_dude's Avatar cawk BT Rep: +4
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    under the sea
    Posts
    6,519
    i simply removed the jumper from my 120 drive which is weird as on it it clearly states that no jumper=single or master and jumper in middle=master with slave present. anyhow copying music to my new drive which i just partitioned with partition magic 8. thanks for the help snny.

  8. Software & Hardware   -   #8
    Snee's Avatar Error xɐʇuʎs BT Rep: +1
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    on something.
    Age
    38
    Posts
    22,677
    Strange.

    Glad you got it working though.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •