Your Ad Here Your Ad Here
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: classic problem but no solution?

  1. #1
    Poster
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    106
    hi, i can't play any video files on my computer, i only hear audio no video. And I've tried everything got the mega k-lite codec pack, vlc everything. And in Gspot it says i've got the codecs, then why won't it play the video? could it be my monitor? or my video card? Please help a desperate person. Nothing seems to work. Oh and the strangest thing. when i highlight a video in XP i can see the start of the video in the left hand column telling me the computer can read it but i can't see video when i play.

    PLZ help, thx

  2. Software & Hardware   -   #2
    Try installing klite mega pack but go through and check off all the codecs, I've encounterd some video files that require codecs that are there, just not check off during install.

    Also try updating graphics card drivers, chipset and so on.

    Just out of curiosity what type of file is it and do you have a name of the codec, or mabey a link to the file?
    Customer: "I want to download the Internet. Do I need a bigger hard disk?"

  3. Software & Hardware   -   #3
    Poster
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    106
    just about any file won't work. i tried ticking off all the boxes but that didn't work. For example evi files, but really any video files

  4. Software & Hardware   -   #4
    kazaa2002's Avatar lost
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    near oz
    Posts
    234
    Quote Originally Posted by nat
    hi, i can't play any video files on my computer, i only hear audio no video. And I've tried everything got the mega k-lite codec pack, vlc everything. And in Gspot it says i've got the codecs, then why won't it play the video? could it be my monitor? or my video card? Please help a desperate person. Nothing seems to work. Oh and the strangest thing. when i highlight a video in XP i can see the start of the video in the left hand column telling me the computer can read it but i can't see video when i play.

    PLZ help, thx
    Hi Nat,
    can you describe your system to us?
    (example:dell p4/nvidea etc.1yr old and so on)
    did this just start?
    or is your system never been able to play video?
    what player are you using?
    did you download anything recently?
    take a moment, when did it work, last time successfully?
    was this a sudden occurrance?
    or a gradual loss?
    you describe your problem well...buy we could use a little more detail.
    read this thread...it may help in your effort
    Video Problem plays in White- FileSharing Talk
    Last edited by lynx; 07-18-2005 at 01:31 AM. Reason: Fixed your link

    it is the small things that usually drive us mad

  5. Software & Hardware   -   #5
    Poster
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    106
    hi, the link doesn't work and it's not a white screen it's black i can't see anything at all.

    INTEL(R) AWRDACPI
    Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz (2 CPUs)
    1024MB RAM
    RADEON 9250
    7 moths old and i had this problem since the day i bought it. So it can't be anything i've downloaded to screw it up. I've tried BS player, VLC, windows media player, and media player classic. Sometimes some videos work however 95% of the time they don't.

  6. Software & Hardware   -   #6
    kazaa2002's Avatar lost
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    near oz
    Posts
    234
    Quote Originally Posted by nat
    hi, the link doesn't work and it's not a white screen it's black i can't see anything at all.

    INTEL(R) AWRDACPI
    Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz (2 CPUs)
    1024MB RAM
    RADEON 9250
    7 moths old and i had this problem since the day i bought it. So it can't be anything i've downloaded to screw it up. I've tried BS player, VLC, windows media player, and media player classic. Sometimes some videos work however 95% of the time they don't.
    go back to link...it should work now...I realize screen is black but the
    thread has some ideas which are useful in your situation.
    you probably have all you need...it just needs to be re-arranged.
    GSpot Codec Information Appliance
    this should help
    go to radeon,get latest driver

    sometimes your system has some interlink problems
    codecs are there but they are crosslinked.

    my solution (that worked for me)on a similiar problem
    was to remove...delete all codecs
    ...delete all video drivers
    ...delete all players

    then in reverse install newest video driver
    install codecs packs
    install all players
    this allow sp2 windows to place them in a order that
    is accessible to the program.

    note: some movies use xvid codecs, some older (2002) use divx3
    others use divx4...look on the top of this page for packs
    that include all codecs.

    this can happen anytime you make changes to your system
    or add stuff....it happens to all of us.
    let me know if you are successful.
    or do we go to plan b.
    Last edited by kazaa2002; 07-14-2005 at 11:49 PM. Reason: correct url (now working)

    it is the small things that usually drive us mad

  7. Software & Hardware   -   #7
    Poster
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    106
    I unintstalled my video driver and that fixed the problem however now i have no video driver.

  8. Software & Hardware   -   #8
    kazaa2002's Avatar lost
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    near oz
    Posts
    234
    Quote Originally Posted by nat
    I unintstalled my video driver and that fixed the problem however now i have no video driver.
    install your video driver
    it should have come with your pc

    or get it here radeon video driver

    it is the small things that usually drive us mad

  9. Software & Hardware   -   #9
    Poster
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    106
    yeah but if i do install it again my proiblem will comeback. It's only that when i uninstall it that the problem is fixed.

  10. Software & Hardware   -   #10
    lynx's Avatar .
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Yorkshire, England
    Posts
    9,810
    As kazaa2002 said, you almost certainly need to uninstall the codecs too.

    Then re-install the drivers.
    Then re-install the codecs.
    In that order.

    I can't think of any reason for uninstalling the players though, they only start looking for codecs at run time, they don't (or shouldn't) have any pre-registered links.
    .
    Political correctness is based on the principle that it's possible to pick up a turd by the clean end.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •