Your Ad Here Your Ad Here
Results 1 to 7 of 7

Thread: shutdown problem

  1. #1
    whenever i shutdown the computer it says windows is shutting down, then i see the light on the mouse turn off but the computer stays on for about 10-20 min after. i just reinstalled windows so its not that - this problem also happened before i reinstalled. i havnt installed anything yet besideds drivers, itunes and quicktime. the only thing i can think of is that when i was installing the windows and it was copying the setup files it said cannot copy pro_seg1.swf so i skipped it. this happened on my last instalation of windows too.

  2. Software & Hardware   -   #2
    tesco's Avatar woowoo
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Canadia
    Posts
    24,069
    It won't be that file that didn't copy, it's just a flash file (probably from the help or tutorials).

    You could try looking in teh event logs to see if you find anything in there... right click my comp -> manage -> click event viewer on the left -> check each event type for anything around the time of your last shutdown and post them here.

  3. Software & Hardware   -   #3
    there are 5 errors all the same, 2 of them were around the shutdown time. its something to do with my internet. donno what. also this problem only happens about 1/2 the times i shutdown so maybe it only happens when theres one of those errors with the internet? i copied what it said from the event manager:
    Event Type: Error
    Event Source: Service Control Manager
    Event Category: None
    Event ID: 7000
    Date: 7/28/2005
    Time: 8:37:30 PM
    User: N/A
    Computer: LEVY
    Description:
    The GlobeSpan USB ADSL Loader service failed to start due to the following error:
    The service cannot be started, either because it is disabled or because it has no enabled devices associated with it.

    For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

  4. Software & Hardware   -   #4
    try this in the registry
    ;----- Power computer off after shutdown || Value: (0 = default, 1 = power down)
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]
    "PowerdownAfterShutdown"="1"

  5. Software & Hardware   -   #5
    can you tell me what that does before i try it? i dont wanna start messing with the computer already right after i reinstalled

  6. Software & Hardware   -   #6
    maebach's Avatar Team FST Captain
    Join Date
    May 2005
    Location
    burlington, Ontario
    Posts
    5,341
    ye 99%, maybe you could explain that to us un l33t people.

  7. Software & Hardware   -   #7
    tesco's Avatar woowoo
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Canadia
    Posts
    24,069
    http://www.winguides.com/registry/display.php/251/ explains that registry hack.

    I don't think that will fix it but worth a try.

    Before shutting down, try going to start -> run -> 'services.msc' -> and find ' GlobeSpan USB ADSL Loader' or something along those lines -> right click it -> click on 'Stop' -> then restart and see if it still stalls.


    edit: Another idea is to try and find our modem in the device manager and right click -> disable it to see if that solves the shutdown problems.

    If either of these work I think it's a problem with your modem drivers and you should try updating it.
    Last edited by tesco; 07-28-2005 at 10:26 PM.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •