Your Ad Here Your Ad Here
Page 1 of 5 1234 ... LastLast
Results 1 to 10 of 45

Thread: Help Choosing Ram For New Board

  1. #1
    McrslV's Avatar Hammer Smashed Face
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    who me?
    Age
    45
    Posts
    1,650
    this mobo runs dual channel DDR400. In order to take advantage of this feature, should i buy 2x256 sticks and fill the first two slots, or just buy one 512 stick and fill just one slot (mind you, there are 4 slots on this board, hence the 2 channels). i can only afford 512 at this time. which would be the best setup? thanks

  2. Software & Hardware   -   #2
    2X256 is slighty faster I believe
    just because instead of draining a certain amount of memory all from one stick at one time, it is taking smaller amounts from two seperate places yet giving the same amount of memory total, thus putting less stress on it with 2x256 sticks
    this is what I heard, and it makes sense to me, someone may say something else though

    Kai
    Q6600 @ 3.42Ghz | Gigabyte EP35-DS3R | EVGA 8800GT 721/1802/2006 w/ Accelero S1 | 4gb Crucial DDR2 @ 760mhz | 750gb Hitachi 7k1000 | Corsair 520HX | 2 x Samsung SyncMaster T240 24" | Windows 7 Ultimate

  3. Software & Hardware   -   #3
    peat moss's Avatar Software Farmer BT Rep: +15BT Rep +15BT Rep +15
    Join Date
    May 2003
    Location
    Delta B.C. Canada
    Posts
    10,816
    YOU LUCKY BASTERD I wish 4 slots tho kool I always thought keep the speed the same your laffing> Buy the 512. That way when your going to 2gb' s and beyond your not trying to sell your two 256 pairs at a loss

  4. Software & Hardware   -   #4
    It would really help to know where you live (what country, etc.) and what your budget is.

    Your board is very powerful, and that is an understatement. What you should do is get some low latency DDR-400, preferably in a dual-channel configuration.

  5. Software & Hardware   -   #5
    BANNED
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    4,053
    You have to have 2 seperate sticks mate or you wont get dual channel.Thats why your mem banks are divided in two channels.

  6. Software & Hardware   -   #6
    Spicker's Avatar AKA jaigandhi5 BT Rep: +7BT Rep +7
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Canada
    Posts
    3,484
    dual channel rules!

    i hav Asus P4P8X

    and i hav 2 sticks of PC2100 256ddr and the thing performs better than PC2700 its crazy dual channel rules!

    My Blog
    I'm still here.

  7. Software & Hardware   -   #7
    bigdawgfoxx's Avatar Big Dawg
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Texas
    Age
    29
    Posts
    3,833
    Geil Daul Channel

    And this is what I have Mushkin Dual Channel

    I think the Geil would be fine and is 60 bux cheaper...so i would go for that
    [SIZE=1]AMD 4200 X2 @ 2.65Ghz, ASRock 939-VSTA
    1.75GB PC3200, 2 X 160GB Seagate w/ 8MB Buffer
    HIS Radeon X800 Pro, Antec Super Lanboy Aluminum

  8. Software & Hardware   -   #8
    abu_has_the_power's Avatar I have cool stars
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    6,503
    r u ocing? if ur not, u shoudn't have bought that mobo. anyways, get mushkin/corsair/ocz/other stuff if ur ocing. i'd go with corsair. they take more punishment. my friend had my exact same ram, and his vdimm is up at 3.2. he did a vdimm mod to his mobo.

    if ur not too underbudget, get corsair or mushkin

  9. Software & Hardware   -   #9
    McrslV's Avatar Hammer Smashed Face
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    who me?
    Age
    45
    Posts
    1,650
    according to asus, geil and corsair dont support all 4 banks of dual channel, to have 2 pairs of dual channel. i think ill go with trancend 512, that way when i get a few more buck ill get another 512.

  10. Software & Hardware   -   #10
    bigdawgfoxx's Avatar Big Dawg
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Texas
    Age
    29
    Posts
    3,833
    Originally posted by McrslV@21 February 2004 - 11:07
    according to asus, geil and corsair dont support all 4 banks of dual channel, to have 2 pairs of dual channel. i think ill go with trancend 512, that way when i get a few more buck ill get another 512.
    hm...never heard of that.
    [SIZE=1]AMD 4200 X2 @ 2.65Ghz, ASRock 939-VSTA
    1.75GB PC3200, 2 X 160GB Seagate w/ 8MB Buffer
    HIS Radeon X800 Pro, Antec Super Lanboy Aluminum

Page 1 of 5 1234 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •